5 Cara Mengekalkan Kesihatan Sistem Otot
April 19, 2016
Show all

Hi semua

Rasanya lama jugak saya tak tulis apa-apa post di blog ini kan? Namun saya harap anda seronok dan dapat sesuatu yang baru bila membaca post dari saya setakat ini!Alhamdulillah, dalam post kali ini, saya nak share sedikit berkaitan potensi industri kesihatan di negara kita ini.



sf-rocket-web-animation-1


Sebelum itu, saya nak gunakan peluang ini untuk mengucapkan terima kasih banyak-banyak kerana masih lagi menjadi pembaca yang setia. Saya harap saya boleh teruskan sharing sedikit sebanyak maklumat yang bermanfaat kapada anda.


Kewujudan kilang pemprosesan makanan kesihatan yang tumbuh macam cendawan juga sedikit sebanyak membantu meningkatkan lagi potensi industri ini. Namun, apa yang saya lihat sekarang adalah, ramai yang mengeluarkan produk sendiri tanpa ada pengalaman berniaga. Yelah nak keluarkan produk secara OEM bukannya susah asalkan ada duit


Sebelum itu, saya nak gunakan peluang ini untuk mengucapkan terima kasih banyak-banyak kerana masih lagi menjadi pembaca yang setia. Saya harap saya boleh teruskan sharing sedikit sebanyak maklumat yang bermanfaat kapada anda.

 

Point satu



Rasanya lama jugak saya tak tulis apa-apa post di blog ini kan? Namun saya harap anda seronok dan dapat sesuatu yang baru bila membaca post dari saya setakat ini!


Alhamdulillah, dalam post kali ini, saya nak share sedikit berkaitan potensi industri kesihatan di negara kita ini. Sebelum itu, saya nak gunakan peluang ini untuk mengucapkan terima kasih banyak-banyak kerana masih lagi menjadi pembaca yang setia. Saya harap saya boleh teruskan sharing sedikit sebanyak maklumat yang bermanfaat kapada anda.

 

Point dua



Kewujudan kilang pemprosesan makanan kesihatan yang tumbuh macam cendawan juga sedikit sebanyak membantu meningkatkan lagi potensi industri ini. Namun, apa yang saya lihat sekarang adalah, ramai yang mengeluarkan produk sendiri tanpa ada pengalaman berniaga. Yelah nak keluarkan produk secara OEM bukannya susah asalkan ada duit


Sebenarnya, content blog ini saya hanya kongsikan kepada mereka yg subscribe kepada Newsletter Superbb Fitness sahaja. Namun, disebabkan saya lihat sekaran ramai yang ingin memulakan perniagaan sendiri, saya rasa bertanggungjawab untuk share disini supaya semua orang boleh mendapat manfaat daripada blogpost ini.


Hari ini, saya nak beritahu sedikit rahsia. Rahsia yang ramai orang baru mula berniaga namun tidak tahu industri apa yang mendatangkan keuntungan yang besar. Sekarang ini macam-macam  produk yang boleh dijual asalkan kena dengan marketing plan yang betul memang boleh laku keras!

Kenapa perlu ceburi industri kesihatan?



Selain untung yang besar, industri kesihatan juga telah menunjukkan perkembangan yang besar sejak akhir-akhir ini. Faktor kesedaran terhadap penjagaan diri dan kerbegantungan terhadap alternative ubat menjadi penyumbang yang besar terhadap perkembangan industri makanan kesihatan yang bernilai jutaan ringgit ini!


Untuk pengetahuan anda, industri kesihatan merupakan antara industri yang paling cepat berkembang! Tahun 2012 sahaja industri ini telah menyumbang USD 32 billion seluruh dunia dan dijangka naik sehingga USD 60 billion pada 2021! Bayangkan di Malaysia market industri ni berapa nilainya? Kurang2 RM20 JUTA setahun! Perkembangan ini dibantu banyak factor dan sayang kalau kita tak ambil peluang untuk buat duit masa ini hehe

 

Kewujudan kilang pemprosesan makanan kesihatan yang tumbuh macam cendawan juga sedikit sebanyak membantu meningkatkan lagi potensi industri ini. Namun, apa yang saya lihat sekarang adalah, ramai yang mengeluarkan produk sendiri tanpa ada pengalaman berniaga. Yelah nak keluarkan produk secara OEM bukannya susah asalkan ada duit anda sudah mula boleh mengeluarkan produk sendiri. Maklumlah ramai yang Nampak berniaga produk kesihatan ni boleh senang jadi jutawan, yes memang betul boleh dengan syarat perlu mempunyai ILMU yang betul! Kalau berniaga tanpa ilmu tu yang ramai bungkus di pertengahan jalan. Berniaga samada secara online atau offline memerlukan ilmu yang CUKUP kalau nak terus maju.

Jadi bagaimana saya boleh bermula berniaga? Bagaimana nak menjual kalau modal pun tiada?

Tiada masalah sekiranya anda kekurangan modal untuk berniaga. Anda boleh survey program-program perniagaan yang terdapat di luar sana. Disebabkan anda kekurangan ilmu untuk berniaga, saya sarankan anda untuk bermula sebagai DROPSHIP. Program dropship adalah program yang mana anda berniaga tanpa memegang stok ditangan.

Okay macam ini, sebagai dropshipper anda hanya perlu promosikan produk yang dijual oleh syarikat dimana anda telah daftar sebagai dropship. Sekiranya ada yang berminat untuk membeli produk tersebut, anda hanya perlu pass order kepada pihak kami dan kami akan uruskan segalanya sehingga produk tersebut sampai kerumah pelanggan!

“ Alaa saya dah ada kedai sendiri, dan saya sendiri dah ada followers yang ramai, takan nak dropship barang orang lain, tak class lah” – Ini mungkin apa yang anda sedang fikirkan.

Okey dengar dulu, saya tidak habis lagi ni. Siapa kata page besar-besar tidak boleh berdropship? Saya ada kawan, page Facebook dia lebih 150K  fans (Nama Rahsia). Dan sale dia lebih RM50K sebulan hanya dropship barang orang. Dasyat ke dasyat?

Meh sini saya terangkan strategi disebalik system dropship ini. Bagaimana awak boleh naikkan sale dengan teknik dropship. Okay begini.

Stratergi bermula sebagai Dropshipper ( Memang Berkesan )

Kita ambil contoh Syarikat A menawarkan beberapa koleksi produk kesihatan dalam list jualan mereka.

Apa yang anda perlu buat adalah cuba pasarkan kesemua produk tersebut satu-satu. Sekiranya produk A tak laku, anda boleh try menjual produk B, tak boleh menjual juga anda try menjual produk C, cuba cari dimana kekuatan anda, kadang-kadang ada orang yang kurang mahir menjual produk A tetapi untuk produk B memang laku keras! Sekiranya sudah yakin menjual, anda boleh beli stok untuk mendapat harga yang lebih murah ( untung lebih ) disamping membina kepercayaan pelanggan.

Jadi dengan platform dropship, anda boleh mencuba dan belajar dan membina potensi diri sedikit demi sedikit mana tahu satu hari nanti anda akan ada produk sendiri pula kan?

Saya sendiri bermula sebagai dropship dan Alhamdulillah naik sikit-sikit sehingga berada tahap ini.

Jika anda ingin tahu lebih lanjut mengenai program dropship yang pihak kami tawarkan, boleh KLIK SINI

Jadi, walaupun teknik ini mudah, masih ramai yang tidak buat, kerana mereka rasa dropship ini sesuatu yang tidak megah. Namun, sekiranya kita sanggup belajar, saya yakin kita akan terus maju ke depan InsyaAllah.

Saya berharap anda dapat belajar sesuatu yang baru dalam penulisan saya kali ini. Jika post ini bermanfaat kepada anda dan orang lain, mohon share ye

Saya doakan anda sentiasa murah rezeki

– Kushairi Ajmi dari Superbb Fitness

 

Comments are closed.